Muskelsvindfonden er børnenes forening

Hver sommer pakker børn og unge med muskelsvind tasken. Kysser deres forældre farvel og drager på Muskelsvindfondens sommerlejr. At komme væk fra hverdagen, at møde andre, der er i samme situation og at skulle undvære trygge, kendte rammer, har i årevis været kernen i Muskelsvindfondens arbejde. Første lejr for børn og unge blev afholdt i 1983, og i dag kalder mange vores sommerlejre for kronjuvelen i medlemsarbejdet.

Vi er særligt optaget af at gøre en forskel for vores yngste, fordi de ofte har særligt brug for støtte, netværk, rollemodeller og oplevelser, der gør dem flyveklar til et godt, langt og selvstændigt liv med muskelsvind.

Mød unge med muskelsvind

"Sommerlejre har gjort, at jeg på mange punkter er mere udadvendt. At jeg er kommet tilbage til skolen og ikke følt mig så anderledes", siger en tidligere deltager på summerpcamp - se med.

Summercamp giver selvværd

På Summer bliver du rustet til et aktivt liv med selvværd og troen på, at du kan mere end du tror

De siger de om vores camps

Det var en åbenbaring for mig at komme på Muskelsvindfondens sommerlejre og blive venner med andre dårligt gående eller i kørestol og se, at de stadig kunne have et liv.
Antoniett Vebel Pharao

32 år

Det fede ved sommerlejre er, at man prøver nogle ting, man normalt ikke kan prøve, møder andre, der også har muskelsvind og kan blive venner med dem.
Sylvester Burkal

11 år

Det bedste ved lejrene er stemningen, fællesskabet, omgivelserne og menneskene. Når man har været på lejr, har man fået en masse gode venner, som forstår, hvad man snakker om.
Johanne Gommesen

12 år

Vi er kommet på steder, hvor de fysiske begrænsninger ikke har været et problem, for det har der været taget hånd om. Det betyder, at du kan få lov til at udfolde dig personligt sammen med andre.
Kristoffer Dahl

32 år

Det var første gang, jeg skulle være væk fra min mor i en hel uge. Det har jeg aldrig prøvet før. Men det gik stille og roligt - jeg glemte hende efter to dage.
Ahmed Hassan

21 år

1 /

Aktiv på camps betyder et aktivt liv

Muskelsvindfonden prioriterer børne- og ungearbejdet højt. Vi mener, det er vigtigt tidligt at ruste børn og unge med muskelsvind til et aktivt liv med selvværd.

Hvert år deltager ca. 60 børn med muskelsvind i Muskelsvindfondens populære sommerlejre, som vi har lavet i mere 25 år. Erfaringerne viser, at de som deltagere i sommerlejrene også lever et mere aktivt liv i og uden for Muskelsvindfonden.

En tredjedel af unge med muskelsvind går slet ikke til nogen aktiviteter i deres fritid, viser en ungdomsundersøgelse, som Muskelsvindfonden har lavet. Unge med muskelsvind kompenserer ikke deres manglende muligheder for sportsudøvelse ved at dyrke andre fritidsaktiviteter. Eksempelvis går kun 3% i musikskole, mens det hos deres jævnaldrende er 11%.

Derfor arrangerer Muskelsvindfonden hvert år to sommerlejre opdelt efter alder og i efterårsferien en camp for børn og unge. Målet med camps er at styrke deltagerne i at tage del i samfundet. Det gør vi ved at udfordre dem, give dem mulighed for at danne netværk, finde venner, rollemodeller, spejle sig, søge hjælp, inspiration, få afløb for frustrationer og blive forstået. Netop fordi de andre børn også har muskelsvind, og alle aktiviteter er tilrettelagt, så alle kan være med. Og så er de på egen hånd uden forældre, som de ofte er meget afhængige af til daglig.

Sommerlejre

De to sommerlejre er opdelt efter alder: en lejr for de 12-17-årige og og Aktiv familieuge for familier med et eller flere børn fra 6-11 år med muskelsvind. De varer en uge og foregår på Muskelsvindfondens feriecenter i Korsør, Musholm, Ferie – Sport – Konference. Lejrene ledes af to-tre sommerlejrledere, og børnene/de unge har deres egne hjælpere med. Aktiviteterne kan være alt fra el-hockey og dyst med lego-robotter til besøg på Karup Flyvestation og madlavning på bål. Lejrene er både for kørestolsbrugere og gående deltagere.

Efterårs camps

Camps i efteråret er for medlemmer i alderen 10-17 år. De varer 3-4 dage og foregår i skolernes efterårsferie. Camps’ene foregår på Musholm, Ferie – Sport – Konference, og ledes af to ledere. Aktiviteterne her kan f.eks. være dragebygning, førstehjælp, besøg på brandstation eller Olympiade. Også her er der både kørestolsbrugere og gående blandt deltagerne.

Læs mere om efterårs camps

#DetDeSiger

Jeg havde forventet noget helt andet. Jeg troede, at det var meget værre og meget mere hjemve. Men jeg har overhovedet ikke hjemve, og det er helt vildt fedt at være herude.
Marie Frida Juhl

Sommerlejrdeltager

“De skulle prøve det, fordi det er et virkeligt fedt fællesskab, vi har sammen, og vi har nogle sjove aktiviteter sammen.”
Malthe

Deltager på Aktiv Familieuge 2020

For os har Muskelsvindfonden betydet, at vi har haft en form for familie. Et fællesskab med nogle forældre, som vi aldrig ville have mødt, hvis ikke vi havde været en del af det her fællesskab.
Camilla

1 /

Det sker

Se alle begivenheder

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk