Camps

Camps er fede og anderledes oplevelser for børn og unge med muskelsvind. Vi kan finde på alt fra hundeslædeløb og helikopterture til bagedyster og gaming.

Summer camp styrker ens selvstændighed

Summer camp er en sjov uge, hvor børn og unge bliver udfordret uden forældre til stede

Summer camp giver selvværd

På Summer bliver du rustet til et aktivt liv med selvværd og troen på, at du kan mere end du tror

Aktiv på camps betyder et aktivt liv

Muskelsvindfonden prioriterer børne- og ungearbejdet højt. Vi mener, det er vigtigt tidligt at ruste børn og unge med muskelsvind til et aktivt liv med selvværd.

Hvert år deltager ca. 60 børn med muskelsvind i Muskelsvindfondens populære sommerlejre, som vi har lavet i mere 25 år. Erfaringerne viser, at de som deltagere i sommerlejrene også lever et mere aktivt liv i og uden for Muskelsvindfonden.

En tredjedel af unge med muskelsvind går slet ikke til nogen aktiviteter i deres fritid, viser en ungdomsundersøgelse, som Muskelsvindfonden har lavet. Unge med muskelsvind kompenserer ikke deres manglende muligheder for sportsudøvelse ved at dyrke andre fritidsaktiviteter. Eksempelvis går kun 3% i musikskole, mens det hos deres jævnaldrende er 11%.

Derfor arrangerer Muskelsvindfonden hvert år to sommerlejre opdelt efter alder og i efterårsferien en camp for børn og unge. Målet med camps er at styrke deltagerne i at tage del i samfundet. Det gør vi ved at udfordre dem, give dem mulighed for at danne netværk, finde venner, rollemodeller, spejle sig, søge hjælp, inspiration, få afløb for frustrationer og blive forstået. Netop fordi de andre børn også har muskelsvind, og alle aktiviteter er tilrettelagt, så alle kan være med. Og så er de på egen hånd uden forældre, som de ofte er meget afhængige af til daglig.

Sommerlejre

De to sommerlejre er opdelt efter alder: en lejr for de 12-17-årige og og Aktiv familieuge for familier med et eller flere børn fra 6-11 år med muskelsvind. De varer en uge og foregår på Muskelsvindfondens feriecenter i Korsør, Musholm, Ferie – Sport – Konference. Lejrene ledes af to-tre sommerlejrledere, og børnene/de unge har deres egne hjælpere med. Aktiviteterne kan være alt fra el-hockey og dyst med lego-robotter til besøg på Karup Flyvestation og madlavning på bål. Lejrene er både for kørestolsbrugere og gående deltagere.

Efterårs camps

Camps i efteråret er for medlemmer i alderen 10-17 år. De varer 3-4 dage og foregår i skolernes efterårsferie. Camps’ene foregår på Musholm, Ferie – Sport – Konference, og ledes af to ledere. Aktiviteterne her kan f.eks. være dragebygning, førstehjælp, besøg på brandstation eller Olympiade. Også her er der både kørestolsbrugere og gående blandt deltagerne.

Læs mere om efterårs camps

#DetDeSiger

Jeg havde forventet noget helt andet. Jeg troede, at det var meget værre og meget mere hjemve. Men jeg har overhovedet ikke hjemve, og det er helt vildt fedt at være herude.
Marie Frida Juhl

Sommerlejrdeltager

“De skulle prøve det, fordi det er et virkeligt fedt fællesskab, vi har sammen, og vi har nogle sjove aktiviteter sammen.”
Malthe

Deltager på Aktiv Familieuge 2020

For os har Muskelsvindfonden betydet, at vi har haft en form for familie. Et fællesskab med nogle forældre, som vi aldrig ville have mødt, hvis ikke vi havde været en del af det her fællesskab.
Camilla

1 /

Det sker

Se alle begivenheder