En magisk juleforestilling bliver nu virkelighed

Kommunikationsafdelingen

04. maj 2021

Muskelsvindfonden præsenterer nu Cirkus Jul sammen med Saxo og Aarhus Teater. Juleforestillingen skal bidrage til at sætte læsning på dagsordenen og får premiere den 18. november i år. Billetsalget starter i dag

Et fantastisk nyt trekløver bestående af Muskelsvindfonden, Saxo – Danmarks største online-boghandel og Aarhus Teater, landets største landsdelsscene har besluttet at skabe en juleforestillingen for hele familien  Cirkus Jul.  

Muskelsvindfonden er hovedarrangøren bag Cirkus Julog står blandt andet bag de faste sommertraditioner Grøn og Cirkus Summarum, sidstnævnte skabt i samarbejde med DR. Med de stærke samarbejdspartnere ombord, er Muskelsvindfonden klædt på til at levere en forestilling i særklasse: 

vi er stolte over, at vi sammen med Saxo og Aarhus Teater får mulighed for både at skabe en magisk forestilling og samtidig styrke børnenes lyst til at forsvinde ind i de litterære universer

Theis Petersen

Indsamlingschef i Muskelsvindfonden

– Med erfaringerne fra Cirkus Summarum ved vi alt om, hvor fantastisk et scenerum en cirkusmanege udgør. Som alle andre har vi i Muskelsvindfonden et nært og varmt forhold til børnelitteraturens mange vidunderlige figurer, og vi er stolte over, at vi sammen med Saxo og Aarhus Teater får mulighed for både at skabe en magisk forestilling og samtidig styrke børnenes lyst til at forsvinde ind i de litterære universer, udtaler direktør i indsamlingsafdelingen hos MuskelsvindfondenTheis Petersen, der ser frem til at kunne præsentere det magiske juleshow til november. 

Ambitionen er at skabe Danmarks smukkeste og hyggeligste julecirkusplads, der skal dufte af gløgg, æbleskiver, juletræer og savsmuld, krydret med smukt oplyste telte – og selvfølgelig have højtlæsning og børnebøger tilgængelige i hvert hjørne.  

Cirkus Jul skal inspirere fremtidens læsere

Udover at give publikum en fortryllende oplevelse i og udenfor cirkusteltet er missionen bag Cirkus Jul også at inspirere og minde fremtidens læsere og forældre om, at litteratur og læsning spiller en afgørende rolle i et barns opvækst og dermed dets videre færd i verden. En mission som regeringen også har fokus på og netop nu har gjort nemmere ved at realisere i en ny ordning, hvor børn og unge skal have lettere adgang til litteratur i deres hverdag. 

Natasha Brandt, Direktør for Saxo glæder sig over samarbejdet og muligheden for at sætte fokus på børns læsning gennem Cirkus Jul, hvor Saxo særligt bidrager med viden om bogmarkedet og børnelitteratur: 

– Som Cirkus Jul-partner vil Saxo være med til at inspirere til gode læseoplevelser for store og små. Børnelitteraturen er propfyldt med magi og fantastiske fortællinger, som alle børn fortjener at opleve. Et langt læseliv begynder med læseglæde, og det skal vi sammen være med til at fremtrylle til Cirkus Jul.

Et langt læseliv begynder med læseglæde, og det skal vi sammen være med til at fremtrylle til Cirkus Jul

Natasha Brandt

Direktør for Saxo

 

“Jeg glæder mig – som et lille barn”

Teaterdirektør ved Aarhus Teater, Trine Holm Thomsen, udtaler om samarbejdet og den kunstneriske udvikling af forestillingen:  

– Når tre forskellige institutioner med national rækkevidde og speciale inden for cirkus, bøger og teater får mulighed for at forene kræfterne, bliver jeg interesseret. Når kræfterne bruges på at skabe en cirkusforestilling for de mindste med potentiale for dramatisk kvalitet og julemagi, bliver jeg varm om hjertet. Og når så forestillingen og hele oplevelsesuniverset omkring den har fokus på at styrke børns kulturelle dannelse, som er en kerne i Aarhus Teaters ’livssyn’, er jeg ikke i tvivl om dette nye samarbejdes muligheder. Jeg glæder mig – som et lille barn – til Cirkus Jul og samarbejdet med Muskelsvindfonden og Saxo.

Når tre forskellige institutioner med national rækkevidde og speciale inden for cirkus, bøger og teater får mulighed for at forene kræfterne, bliver jeg interesseret. Når kræfterne bruges på at skabe en cirkusforestilling for de mindste med potentiale for dramatisk kvalitet og julemagi, bliver jeg varm om hjertet.

Trine Holm Thomsen

Teaterdirektør ved Aarhus Teater

Reumertbelønnede kræfter bag forestillingen

Til at iscenesætte det fantastiske hold af levende børnebogsfigurer og artister har Cirkus Jul allieret sig med instruktøren Martin Lyngbo, som gennem en lang årrække som teaterdirektør for Mungo Park i Allerød og senere også i Mungo Park Kolding fornyede teatrets udtryk med en række produktioner og tiltag, der udfordrede forestillingen om, hvad et moderne teater kan. Martin har instrueret forestillinger på nogle af landets største teaterscener. Martin har skrevet Cirkus Jul sammen med det anerkendte multitalent Tomas Lagermand Lundme, der foruden at være dramatiker også kan kalde sig forfatter, billedkunstner, skribent og debattør. 

Foruden de dygtige skuespillere i manegen, vil cirkusteltet fyldes med dans og sang. Det akkompagneres af det fremragende juleorkester, som føres an af den Reumerthædrede kapelmester Jeanett Albeck.  

Holdet af skuespillere offentliggøres efter sommerferien. 

Om Cirkus Jul

Cirkus Jul finder sted fra den 18. november til den 20. december og kombinerer kendte børnebogsuniverser med teater, sang og dans i et forunderligt juleshow. Cirkus Jul optræder de velkendte karakterer fra den danske børnelitteraturs skatkammer for første gang i samlet flok – i levende live midt i manegen. 

Man kan blandt andet glæde sig til at opleve Jakob Martin Strids Mustafa, kendt fra Mustafas kiosk, og Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesens Vitello. Hertil kommer klassiske figurer som Ole Lund Kirkegaards Orla Frøsnapper og næsehornet Otto såvel som Hanne Hastrups Cirkeline. Alle er figurer fra ikoniske universer, som adskillige generationer af danskere er vokset op med i højtlæsningen, og som Cirkus Jul nu bringer videre til landets yngste generationer. 

Oplevelsen starter allerede uden for teltet, hvor man inden showet vil kunne opleve en skov af juletræer og nyde duften af gran, mens de voksne nyder et glas gløgg og de små en kop dampende varm kakao med flødeskum. For dem, der ikke kender bøgerne godt, eller som bare har lyst til at få dem genopfrisket, kan man få læst de første kapitler af forestillingens boguniverser højt, inden man på magisk vis kan opleve dem komme til live i manegen.  

Billetsalget starter i dag den 4. maj, og magien i Cirkus Jul kan opleves i henholdsvis København og Aarhus. Se den samlede spilleplan herunder.  

Læs mere om Cirkus Jul her

Oplev Cirkus Jul her:

København, Ballerup

UGE 46
Tirsdag den 16. november kl. 17.00 (forpremiere)
Onsdag den 17. november kl. 17.00 (forpremiere)
Torsdag den 18. november kl. 17.00
Fredag den 19. november kl. 17.00
Lørdag den 20. november kl. 12.30 & kl. 16.30
Søndag den 21. november kl. 12.30 & kl. 16.30 

UGE 47
Torsdag den 25. november kl. 17.00
Fredag den 26. november kl. 17.00
Lørdag den 27. november kl. 12.30 & kl. 16.30
Søndag den 28. november kl. 12.30 kl. 16.30 

Aarhus, Tangkrogen 

UGE 49
Torsdag den 9december kl. 17.00 (forpremiere)
Fredag den 10december kl. 17.00
Lørdag den 11december kl. 12.30 & kl. 16.30
Søndag den 12december kl. 12.30 & kl. 16.30 

UGE 50
Torsdag den 16december kl. 17.00
Fredag den 17december kl. 17.00
Lørdag den 18december kl. 12.30 & kl. 16.30
Søndag den 19december kl. 12.30 & kl. 16.30 

UGE 51
Mandag den 20december kl. 12.30 & kl. 16.30

Om Cirkus Jul

Cirkus Jul er skrevet af Tomas Lagermand Lundme og Martin Lyngbo.
Iscenesat af Martin Lyngbo og med kapelmester Jeanett Albeck. Toniah Pedersen er koreograf.

Cirkus Jul vækker de klassiske børnebogskarakterer, som både bedsteforældre, forældre og børn genkender fra deres barndom, til live.  

Karaktererne og forestillingen henvender sig primært til børn i alderen 3-9 år, men barnlige sjæle og ældre søskende kan også sagtens være med. Lyd og lyseffekter kan virke voldsomme for de helt små børn under 2 år.  

Overskuddet går til Muskelsvindfonden. Læs her hvad overskuddet går til.

Billetpriser
Billetterne koster mellem 175 kr. – 345 kr.
Løssalgspris inkl. gebyr.
Køb billetter herunder på www.cirkusjul.dk. 

Køb billet og se turneplan her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk