Livet længe leve

Vil vi have aktiv dødshjælp eller aktiv hjælp til at leve livet, til det slutter? Muskelsvindfonden er ikke i tvivl. Men der mangler viden om de muligheder, der allerede eksisterer for en værdig afslutning på livet.

Se fokus

Hvad er normalt?

Hvad vil det sige at være normal? Hvem definerer det, og hvad betyder det? Og hvad gør det ved os at tænke i normal / unormal? Vi har sat fokus på normalitet og bedt forskellige forskere og medlemmer om at give deres bud på begrebet.

Se fokus

Grøn fylder 40 år

Den første Grøn Koncert i 1983 gav ikke det store overskud til Muskelsvindfonden. Men publikum var begejstret, koncerterne gav medieomtale, og friluftsmusik med øl og mad kunne noget - og det kan det stadig.

Se fokus

Aktiv dødshjælp

Vi siger ja til aktiv livshjælp - og nej tak til aktiv dødshjælp. Læs hvori de vigtige forskelle ligger, og hvordan vores medlemmer aktivt har deltaget i debatten

Se fokus

Sæt ord på sorgen

Det gør ondt, når man mister evnen til at gøre noget, man kunne engang. For mange er det forbundet med sorg, men kun få sætter ord på sorgen. Måske fordi det er et tabu? Vi sætter fokus på emnet.

Se fokus

Årgang 50 af
medlemsbladet

Vi fejrer, at Muskelsvindfondens magasin er udkommet igennem 50 år. Følg udviklingen igennem nogle af de personhistorier, som vi har bragt gennem årene.

Se billedkavalkaden og et udvalg af de mange historier

Forskning gør
en forskel

RCFM's forsknings- og udviklingscenter forsker i livet med muskelsvind for at sikre, at mennesker med muskelsvind får en højt specialiseret rehabilitering. Kom med bagved og læs om hvordan centret arbejder og læs portrætter

Se fokus

Gammel & livsklog

78-årig: "At blive gammel er ligesom, når du kommer fra sommer til efterår. Tingene falder ned, og det bliver så roligt. Der er ikke noget, man skal, og man må godt sige fra." Vi sætter fokus på at være gammel og klogere på livet

Se fokus

Venskaber

Hvorfor bliver man venner, og hvad betyder venskaber og fællesskaber for dig? Vi har sat fokus på venskaber - både fysiske og virtuelle - og spurgt både unge og voksne med muskelsvind og en mor til en datter med muskelsvind, hvad de har gjort for at skabe venskaber.

Se fokus

Mennesker & medicin

For 20 år siden var der ingen, der troede, at der ville komme medicinske behandlinger til muskelsvinddiagnoser. I dag er de første medicinske behandlinger udviklet, og flere er på vej, lyder de positive meldinger. Få en status, læs portrætter og kig med i krystalkuglen.

Se fokus her

Et nyt kapitel

For nogle er det et chok, for andre en lettelse, når lægen fortæller, at de eller deres barn har fået en muskelsvinddiagnose. Hvordan reagerer man, hvordan kommer man videre, og kan man lære at acceptere, at man har fået en diagnose?

Se fokus her

Køn eller ej?

Hvordan er det med køn, kønsforskelle og roller i dagens samfund? Vi har kigget lidt ind i Muskelsvindfondens eget univers og spurgt mænd og kvinder om, hvordan de opfatter forskelle i køn og roller.

Se fokus her

Mens vi venter på vaccinen

Corona-pandemien har været meget indgribende i vores hverdag, men det er også blevet dagligdag med mundbind, håndsprit og socialt liv på skærmen. Vi har sat fokus på forskellige måder at tackle hverdagen på.

Se fokus her

Usynligt handicap

At have et handicap, som ingen kan se, er både udfordrende og rart. Udfordrende, fordi andre ikke tager hensyn til dig, og rart, fordi du kan være anonym med dit handicap. Vi har sat fokus på, hvad det betyder at leve med et usynligt handicap.

Se fokus her

Aktivisme

Aktivisme fylder meget i disse år – klimabevægelsen, Black Live Matters, #enmillionstemmer m.fl. Aktivisme nytter og kan være med til at skabe forandring. Det rykker for alvor, når både medlemmer og organisation går sammen, mener Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen, som gerne ser endnu flere aktivistiske medlemmer.

Se fokus her

Sommer uden græs

Du ved først, hvad du har, når du har mistet det. Den følelse har for alvor slået igennem under corona-krisen. Overført til Muskelsvindfonden har vi med al tydelighed mærket, hvor meget de aflyste indsamlingsaktiviteter vil blive savnet hele vejen rundt. Vi har sat fokus på, hvad det betyder for foreningen, de frivillige, kunstnere, artister, medarbejdere m.fl.

Se fokus her

Sund og pærfekt

Mange stræber efter at leve sundt, spise det rigtige, motionere nok, tabe sig og have den perfekte krop, men er det sundt? Vi har sat fokus på Sund & pærfekt (bevidst stavefejl), for det handler ikke om at leve perfekt. Det handler om din trivsel.

Se fokus her

Tæt på sex

Hvad er sex og seksualitet for dig, og hvilken indflydelse har din muskelsvind på din lyst til og mulighed for at udleve din seksualitet? Vi har sat fokus på sex, fordi det for mange mennesker volder problemer og samtidig er meget tabubelagt at tale om.

Se fokus her

Nødt til nærhed

Er det ok, at kommuner overvåger dig? Hvad gør det ved et menneske, når kommuners sagsbehandlere kommer helt tæt på i intime situationer? Og er det etisk forsvarligt, når kommuner stiller krav om at overvåge personer for at vurdere deres behov for hjælp? Det kan du læse mere om i dette fokus.

Se fokus her

De klemte og
glemte pårørende

Pårørende er hverdagens usynlige helte. Helte, fordi de spiller en afgørende rolle i mange familier. Og usynlige, fordi samfundet sjældent værdsætter og bemærker, hvor meget de pårørende yder. Vi sætter her fokus på de problemstillinger, pårørende møder.

Se fokus her

Opdragelse

Opdragelse ruster børn til det liv, de har og det liv, som de vil møde sidenhen. Men hvordan man gør det på bedst mulig måde, er der forskellige opfattelser af. Det er lettere at blive enige om, hvornår noget er dårlig opførsel og dårlig opdragelse, end hvad god opdragelse er. Vi sætter fokus på opdragelse både generelt og fra vores eget univers.

Se fokus

Sprog og fordomme

Sproget kan være med til at stigmatisere, men også at politisk korrekthed i sproget kan være med til at gøre mennesker handlingslamme – at de ikke tør sige noget af frygt for at sige det forkerte.

Se fokus

Når døden
kommer tæt på

Hvorfor er døden et tabu? Det er ofte først, når man oplever et dødsfald i den nære omgangskreds, at man tænker på sin egen dødelighed. Er det ikke i orden? Vi har sat fokus på livet, når døden kommer tæt på.

Se fokus her

Kropsidealer

Det perfekte liv, krop og udseende er blevet det, de fleste stræber efter. Vi bygger meget af vores identitet og selvværd på, at vi kan levere, præstere og se godt ud. Men hvad gør idealerne ved os, når vi ikke kan leve op til dem?

Se fokus

Muskelkraft

I Muskelsvindfonden ser vi mennesker med handicap som en ressource. Det er derfor en del af vores arbejde at skabe synlighed omkring mennesker med handicap. Det er Muskelsvindfondens magasin, Muskelkraft, en del af. Mange af artiklerne fra vores fokus-suder har været bragt i Muskelkraft.

Find magasinerne her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk