De forsker i
livet med
muskelsvind

RCFM's forsknings- og udviklingscenter tager altid udgangspunkt i erfaringer fra mennesker med muskelsvind, når de laver forskning.

Læs om forskning- og udviklingscentrets arbejde og mål

Det giver god mening
både at forske
og møde brugere

Psykolog Lone Knudsen er både forsker og konsulent i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind. Hun føler sig privilegeret ved at kunne nørde med detaljer og bagefter overføre sin viden til det kliniske arbejde

Læs interview med Lone Knudsen

Døden kommer
tæt på hver dag

Sabina Nikolajevic-Pujic er ALS-konsulent og rådgiver mennesker med den alvorlige diagnose ALS, deres pårørende og fagfolk omkring dem. Samtidig bruger hun sin viden i et forskningsprojekt i RCFM.

Læs interview med Sabina N. Pujic

Erfaringer med
steroidbehandling

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind har undersøgt, hvordan unge mænd med Duchennes muskeldystrofi oplever deres hverdag, når de får eller har fået steroidbehandling. Resultatet viste både positive og negative erfaringer

Læs projektets resultater

Hun bliver vel
ligesom mig, ikke?

Anette Kousgaard har diagnosen dystrofia myotonica - en af de diagnosegrupper, som RCFM har indledt et projekt omkring. Læs et portræt af Annettes liv med diagnosen, som hendes datter har arvet.

Læs portrættet af Annette

Støt forskning

Du kan støtte forskning

Muskelsvindfonden støtter forskning i muskelsvind og ALS

Støt forskning

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk