Når du får konstateret ALS, kan du at få behandling og vejledning hos en fysioterapeut. Fysioterapi kan ikke bremse sygdommen, men kan hjælpe dig med at bevare kroppens funktioner så længe som muligt.

Alle med ALS kan få en henvisning til en fysioterapeut. Hos fysioterapeuten kan du få behandling og vejledning. Fysioterapi kan ikke bremse sygdommen, men kan hjælpe dig med at bevare dine fysiske funktioner længere, og den kan hjælpe med at lette og lindre de symptomer, som ALS fører med sig.

Din praktiserende læge eller lægen i dit hospitalsteam kan henvise dig til vederlagsfri (gratis) fysioterapi. Derefter skal du selv finde og kontakte en fysioterapeut.

ALS er en sjælden sygdom og der er mange fysioterapeuter, som har begrænset erfaring med ALS. Derfor afholder Rehabiliteringscentret for Muskelsvind løbende temaaftner for fysioterapeuter om ALS.

Via linket herunder kan du se en liste på de fysioterapeuter, der har deltaget i en af disse temaaftener om ALS. Det vigtigste er dog, at du finder en fysioterapeut, du er tryg ved og samarbejder godt med.

Hvis du er henvist til Rehabiliteringscenter for Muskelsvind (RCFM) kan både du og din fysioterapeut få vejledning hos centrets ALS-fysioterapeuter. Din fysioterapeut er altid velkommen til at kontakte fysioterapeuterne i RCFM eller i dit hospitalsteam, for at indlede et samarbejde. Disse fysioterapeuter er specialister i ALS og kan løbende vejlede din fysioterapeut.

Se listen over fysioterapeuter her - opdateret oktober 2023