Bliv en bedre arbejdsleder

Politisk afdeling

08. maj 2023

Synes du, at det kan være svært at være arbejdsleder i din BPA-ordning? Og kunne du tænke dig at deltage i en supervisionsgruppe i Aarhus?

Hvis du svarer ja, har du nu mulighed for at deltage i en supervisionsgruppe med andre, som også har en BPA-ordning.

Gruppens formål er at skabe et fællesskab, hvor du kan blive bedre til at håndtere de dilemmaer, udfordringer og problemstillinger, som er en naturlig følge af at være arbejdsleder i en BPA-ordning. Møderne vil tage udgangspunkt i det, som er relevant for dig og/eller de andre deltagere.

Hvad er supervision?

Supervision er en samtaleform, hvor supervisor bruger spørgsmål og dialog til at understøtte deltagerne i at udvikle og vedligeholde deres arbejdslederkompetencer. Supervisionssamtalen foregår typisk i en-til-en samtale. Under supervisionssamtalen er de øvrige deltagere lyttende og vil løbende blive inddraget aktivt i samtalen.

Supervisionen vil ikke omhandle bevillinger og paragraffer, men vil blandt andet kunne bidrage til, at du og de andre deltagere kommer til at stå mere sikkert, selvbevidste og stærkere i rollen som arbejdsledere.

Du behøver ikke have en aktuel udfordring, men du skal være villig til at dele dine erfaringer og være åben for at udvikle dig i rollen som arbejdsleder i din BPA-ordning.

Eksempler på problemstillinger, som du kan tage op:

  • Jeg har en hjælper, som fylder for meget, når jeg er sammen med mine venner
  • Jeg synes, det er svært at bede om alene tid, når mine hjælpere tydeligvis gerne vil snakke
  • Jeg er bange for, om jeg kommer til at såre mine hjælpere
  • Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få mine hjælpere til at gøre toilettet ordentligt rent
  • Jeg synes, at det er ubehageligt at holde personalemøder, for jeg kan ikke lide at være i centrum
  • Jeg bliver ked af det, når en af mine hjælpere siger op, for det føles, som om jeg vælges fra

Praktisk om supervisionen

Antal møder: Der vil være tre møder af to timers varighed. Hvis du tilmelder dig, så skal du have intention om at deltage i alle tre møder.

Antal deltagere: Der kan deltage op til 8 personer i supervisionsgruppen. Da tilbuddet er en del af et uddannelsesforløb, oprettes der kun denne ene gruppe, og tilbuddet foregår kun i Aarhus.

Krav for at deltage: Deltagelse i dette tilbud forudsætter, at du er medlem af Muskelsvindfonden.

Mødested: Muskelsvindfonden, Kongsvang alle 23, 8000 Aarhus C,  Mødelokale: Konferencen

Karina BlegvadSupervisor: Supervisionsgruppen faciliteres af Karina Blegvad, som er ved at afslutte sin uddannelse som supervisor. Karina er desuden uddannet socialrådgiver, coach og økonom. Hun er ansat som socialfaglig konsulent i Muskelsvindfondens politiske afdeling og har de seneste 9 år haft forskellige ansættelser i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind og Muskelsvindfonden.

Tilmelding og yderligere information:

Vil du vide mere, eller er du interesseret i at deltage i supervisionsgruppen, kan du kontakte: Karina Blegvad, kabl@muskelsvindfonden.dk, tlf.: 22 65 24 39.

 

Flere praktiske oplysninger

  • Der er parkering lige ved indgangen. OBS. Du skal registrere din bil på tablet ved receptionen.
  • Der er fuldt tilgængelige toiletter i huset. Det er muligt at bruge loftlift på toilettet, hvis man selv medbringer sejl.
  • Det er ikke muligt at have hjælper i rummet, hvor supervisionen foregår. Hjælpere vil kunne opholde sig uden for rummet eller i den tilstødende kantine og vil kunne tilkaldes ved behov.
  • Der serveres vand, kaffe og te under supervisionen.