Grøn melder ALT udsolgt for første gang nogensinde

Redaktionen, foto: Morten Rygaard

26. jul 2023

Her til aften melder Grøn udsolgt til koncerten i Esbjerg. Dermed skriver Muskelsvindfonden og Tuborg historie: Det er aldrig sket før i Grøns 40 år, at der har været udsolgt til alle otte koncerter på turnéen.

180.500 gæster har sikret sig en billet på tværs af koncerterne, og overskuddet fra de totalt udsolgte koncerter går til Muskelsvindfonden.

Grøn står stærkere end nogensinde

Da Grøn rullede af sted for første gang i 1983, var der seks koncerter, 40 frivillige og to bands. Gennem fire årtier har Grøn vokset sig til en af de største musikinstitutioner i Danmark, og med sommerens historisk succesfulde turné har koncertkaravanen gjort det klart, at Grøn står stærkere end nogensinde.

Historisk opbakning fra publikum

Theis Petersen, der er indsamlingschef for Muskelsvindfonden, er overvældet.

“Vi vidste, at det ville blive en særlig sommer, fordi vi drog af sted på turné for at fejre 40 år med Grøn, men vi havde aldrig turde drømme om, at vi også ville skrive ny historie og melde alt udsolgt til alle otte koncerter,” siger han og fortsætter:

Grøn er sat i verden for at skabe unikke sommerminder og oplevelser for danskerne med et godt formål i centrum. Alt overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe et bedre liv med muskelsvind. Vi er stolte og overvældede af alle de publikummer, der støtter op om Grøn og fester med et godt formål. Grøn er virkelig en fest, der gør en forskel. På vegne af Tuborg og Muskelsvindfonen har jeg kun én ting at sige: TAK!”

Arrangørerne bag Grøn er Muskelsvindfonden og Tuborg, og det hele startede i sin tid, fordi Tuborg forærede en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af deres 400 års fødselsdag.

Grøn samler stadig hele Danmark

Christopher Bak Billing, sponsordirektør hos Carlsberg Danmark:

”Vi er utrolig stolte af og glade for, at Grøn efter 40 år stadig samler hele Danmark i et stort fællesskab omkring musikken. Det er fantastisk at mærke danskernes fortsatte interesse for at støtte et godt formål, imens de under åben himmel oplever noget af det bedste danske live-musik og nyder en kold Tuborg. Vores samarbejde med Muskelsvindfonden omkring Grøn betyder noget helt specielt for Tuborg, og vi glæder os allerede til 50-året.”

Danskerne bakker op om en fest, der gør en forskel

Grøn gør en forskel for mennesker med muskelsvind. Overskuddet fra sommerens koncerter går til Muskelsvindfondens arbejde for et bedre liv med muskelsvind, til forskning i muskelsvind og til at skabe plads til forskelle i samfundet.

Hvor stort et overskud, Grøn giver til Muskelsvindfondens arbejde, er endnu for tidligt at sige, men med otte udsolgte koncerter er fundamentet for et godt resultat for 2023 skabt.

Henrik Ib Jørgensen, der er direktør for Muskelsvindfonden:

“Vi er utroligt glade og stolte over danskernes opbakning til Grøn. De udsolgte koncerter kan betyde et pænt overskud til Muskelsvindfondens arbejde for et bedre liv med muskelsvind og forskning i muskelsvind. Grøn er en vigtig indtjeningskilde, men Grøn er meget andet og mere end økonomi. Det er også synlighed omkring Muskelsvindfondens arbejde og vision om Plads til forskelle. Det er en kæmpe, mangfoldig arbejdsplads af frivillige, der hver dag løfter en opgave, der burde være umulig. Det skaber stolthed blandt vores medlemmer, at vi hvert år kan sende Grøn på landevejen og give danskerne en god dag med musik, hygge og plads til forskelle.”

Grøn fortsætter turnéen ugen ud og slutter af i Valby den 30. juli.

Tourplan 2023:
20. juli: Tårnby – udsolgt
21. juli: Kolding – udsolgt
22. juli: Aarhus – udsolgt
23. juli: Aalborg – udsolgt
27. juli: Esbjerg – udsolgt
28. juli: Odense – udsolgt
29. juli: Næstved – udsolgt
30. juli: Valby – udsolgt

Om Grøn

I fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion.

Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund.

I 2022 kunne Grøn endelig vende tilbage efter to års aflysninger på grund af Covid-19.

I år kan Tuborg og Muskelsvindfonden fejre 40 år med Grøn, når koncertkaravanen traditionen tro kommer rundt i hele Danmark.

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også 100-vis af fantastiske pårørende, medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden i et partnerskab med Tuborg arrangeret Grøn, for i Muskelsvindfonden samler vi danskerne, mens vi samler ind til vores arbejde for mennesker med muskelsvind. Overskuddet går direkte til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til en årlig Plads til forskelle-pris, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om “plads til forskelle”.

Om Tuborg

Tuborg blev grundlagt i 1873 og er siden blevet danskernes foretrukne ølmærke. Tuborg har gennem fem årtier haft et stort engagement i musikken og det fællesskab, det bibringer mellem danskerne.

Gennem tætte partnerskaber med både det danske musikmiljø og koncert-og festivalarrangører har Tuborg medvirket til, at danskerne hvert år kan mødes til fællesskab, unikke musikoplevelser og iskolde øl.

Tuborg var med til at skabe grundstenen til Grøn tilbage i 1983 og har været medarrangør lige siden.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk