Kommunedyst gav 42 folketingskandidater indsigt

Gitte Dreier Jacobsen. Fotos af Rasmus Dissing, Suzanne Skærbæk Pedersen og Gitte Dreier

30. sep 2022

“Kommunedysten” er navnet på Muskelsvindfondens landsdækkende valgoptakt, som netop har været rundt i landet. Over 40 kandidater har deltaget i dysten og fået indblik i mødet med kommunen. Det har både været seriøst, tankevækkende og sjovt.

Muskelsvindfondens valgbus er nu atter tilbage i Aarhus efter en tur rundt i det meste af landet. Turen startede torsdag den 22. september i Aarhus og kørte samme dag videre til Silkeborg. Siden har Muskelsvindfondens lille delegation besøgt Kolding, Odense, Roskilde og København og haft 42 folketingskandidater med i en såkaldt “Kommunedyst”. Her fik kandidaterne indblik i mødet med kommunen og oplevede på egen krop kommunens bureaukrati, kontrol, overvågning og meget andet.

Artiklen fortsætter under billederne

En snert af virkeligheden

Formand Simon Toftgaard Jespersen fortæller:

– Turen rundt i landet med ‘Kommunedysten’ har i mine øjne været helt perfekt. Vi har mødt så mange nysgerrige og dygtige politikere, og responsen på vores dyst har været virkelig god. Alle steder har engagementet været i top fra start, og vi kunne mærke, at vores lidt anderledes måde at lave valgoptakt på har bidraget med ny viden om og nye vinkler på de problemstillinger, der er på handicapområdet, og han fortsætter:

– Vores ønske var, at politikerne skulle opleve en snert af den virkelighed, som vi med handicap ofte møder i det kommunale system. Men vi gør det på en anderledes måde og med et smil på læben, fordi det skal være en oplevelse, som starter dialogen.

Gode snakke og fokus på handicapområdet

Med over 40 kandidater gennem Kommunedysten, har Muskelsvindfonden ramt bredt politisk set.

– I Muskelsvindfonden har vi fået en masse ud af vores valgoptakt. Vi har fået mange nye gode kontakter fra forskellige partier, og vi har haft nogle gode og vigtige snakke. Derudover har vi fået sat fokus på handicapområdet, hvilket der i den grad trænger til, slutter formanden.

Se indslag fra TV2 Østjylland

En anderledes måde at tale politik på

Kommunedysten består af syv poster, som politikerne skal igennem for at se, hvem der løser opgaverne bedst og hurtigst og samtidig har det fornødne held. Politikerne skal nemlig spille roulette for at finde ud af, hvilken type kommune, som vil blive deres udgangspunkt for dysten.

Og da kommunerne har forskellige serviceniveauer i deres handicappolitik, bliver udgangspunktet for at løse de stillede opgaver meget forskellige. Posterne illustrerer på hver deres måde bureaukratiet i sagsbehandling, utilgængeligheden, de lange ventetider og især forskellen imellem kommunerne.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk