Muskelsvindfondens
direktør
fylder 60 år

I over en fjerede del af sit liv har Muskelsvindfondens direktør Henrik Ib Jørgensen været bannerfører for at få skabt plads til forskelle sammen med resten af Muskelsvindfonden. I dag fylder han 60 år

af Suzanne Skærbæk Pedersen
fredag den 28. april 2023

I 16 år har Henrik Ib Jørgensen gået forrest som direktør for Muskelsvindfonden i kampen for ‘Plads til forskelle’ i samfundet – en vision, som bliver mere om og mere aktuel. En kamp for mangfoldighed som har arme ind i det politiske, sociale og kulturelle liv.

Visionen spreder sig også til sportens verden. Henrik Ib er også direktør for Muskelsvindfondens ferie-, sport- og konferencecenter Musholm, som under hans ledelse har været igennem en stor om- og udbygning, og er i dag kåret som en af de mest socialt inkluderende bygninger i verden. Direktøren og Musholms medarbejdere har endda sikret, at Musholm i 2024 bliver vært for et internationalt mesterskab inden for parasporten.

Manden bag københavnske spillesteder i 30 år

Som direktør i Muskelsvindfonden er Henrik Ib helt tæt på livemusikken, når foreningen hvert år arrangerer Grøn sammen med Tuborg. Passionen for live musik har gået perfekt i tråd med hans bestyrelsesarbejde i Vega – Musikkens Hus. Her har Henrik Ib arbejdet for at skabe plads til alle typer musikere på den københavnske musikscene. Halvdelen af sit liv har Henrik Ib Jørgensen været leder af københavnske spillesteder, men nu stopper han. Vegas vedtægter tillader maksimalt, at man kan løbe med stafetten i tre gange tre år. Vega gav dispensation, så Henrik Ib faktisk har været leder i Vega i 12 år. Men det bliver et nødtvunget farvel, når Henrik Ib Jørgensen giver ledelsesstafetten videre i slutningen af april. En stafet, som nærmest er blevet en naturlig del af ham.

Selvfølgelig er det meget vemodigt at sige farvel efter så mange år omkring det københavnske klubmiljø. Men jeg er samtidig glad og stolt over at have arbejdet sammen med alle de passionerede mennesker, jeg har mødt på Vega.

– Selvfølgelig er det meget vemodigt at sige farvel efter så mange år omkring det københavnske klubmiljø. Men jeg er samtidig glad og stolt over at have arbejdet sammen med alle de passionerede mennesker, jeg har mødt på Vega. Jeg synes, vi står et utroligt godt sted. Især fordi interessen for nye talenter på husets mindste scene aldrig har været større, og det er jo forhåbentlig også noget, der kommer Muskelsvindfonden og Grøn til gavn i fremtiden, siger Henrik Ib Jørgensen.  

Henrik Ib startede spillestedet RUST
Med Henrik Ibs store kærlighed til livemusik var han det helt naturlige valg som bestyrelsesleder. Henrik Ib var med til at starte det legendariske musiksted og natklub Rust, som i dag er et kulturelt fyrtårn på Nørrebro. Et spillested, som har haft enorm betydning for musikken og musikere – ikke mindst protestmusikere – i Danmark.  

Han er også hovedmanden bag Café Pussy Galore og stod med samarbejdspartnere bag Restaurant Søren K i Den Sorte Diamant.  

Spillede på Roskilde   

Siden Henrik Ib Jørgensen var til sin første koncert, har musikscenen ikke sluppet sit greb i ham. Koncerten var en støttekoncert for Vietnam under krigen i 60’erne med Savage Rose i Albertslundhuset. Henrik Ib blev hurtigt en del af musikscenen – både på scenen og bagved den.   

Når han ikke cykler eller støtter fodboldholdet Brøndby, spiller han nemlig i band. Og hans stærke kærlighed til musik brager igennem ved hjælp af guitarstrengene på hans Gibson SG 1969. Den samme guitar, som han spillede på, da hans band spillede på Roskilde Festival i 1985.  

Nu skal hans elskede Gibson spille på Roskilde igen til sommer. Men denne gang kan han som stolt far betragte, at hans to sønner og deres band Tender Youth er på scenen sammen med guitaren.   

Direktøren ønsker sig donationer til Muskelsvindfonden, ikke gaver

Støt Henrik Ibs fødselsdagsindsamling

Henrik Ib Jørgensen, 60 årFakta om Henrik Ib Jørgensen

  • Henrik Ib Jørgensen (28.04.1963) har taget en HD i strategisk ledelse og virksomhedsudvikling. Han vandt en pris for sit speciale, som blev kåret som årets bedste. 
  • Aktiv i Next Stop Sovjet-bevægelsen, hvor han sammen med bl.a. Sharing Patrol rejste med tog rundt i den daværende union på kulturudveksling og optrådte solo.  
  • Henrik Ib er også direktør for Muskelsvindfondens ferie-, sport- og konferencecenter Musholm, som under hans ledelse har været igennem en stor om- og udbygning. Stedet er i dag kåret som en af de mest socialt inkluderende bygninger i verden.  
  • Medstifter af rockklubben og spisestedet RUST, og senere cafeen Pussy Galore og restaurant Søren K i Den Sorte Diamant.  
  • Begyndte at køre racercykel som 49-årig og har igennem sine 50’ere besteget diverse legendariske bjergtinder som bl.a. Alp d’Huez, Tourmalet og kørt Marmotte-løbet.   
  • Spillede koncert (som guitarist) med Kalashnikov på Roskilde Festival i 1985 (på Grøn Scene) samme år som sit store forbillede The Clash. I år skal hans sønner i øvrigt spille på Roskilde Festival med deres band Tender Youth.  
  • Debuterede med punkbandet Diarré på Vallensbæk Statsskole i 1979.  
  • Han er selv meget stolt over allerede at have fanget hele syv havørreder i år -  det samme som hele sidste år