Ny podcastserie: Små samtaler skal berige din hverdag

Mie Copsøe

21. maj 2024

I forbindelse med den storstilede lancering af Muskelsvindfondens nye journalistiske site Pærspektiv udkommer vi også med den nyeste satsning: En podcastserie under titlen “Små Samtaler”.

Det er første gang Muskelsvindfonden selv producerer og udgiver podcast.

“Vi er utrolig stolte af at kunne løfte sløret for podcasten, Små Samtaler, som har til formål at berige danskerne med indsigter fra alverdens kloge danskere, ikke mindst blandt vores kompetente medlemmer. Vi er en forening som sætter en ære i tilgængelighed på alle tænkelige leder og kanter, og her skal vi naturligvis også være en aktør på lydsiden”, siger kommunikations- og pressechef, Gitte Dreier Jacobsen

Podcasten er tænkt som en slags tænkepause der kan lyttes i bilen, i haven eller som soundtrack til opvasken. Man skal gå beriget fra lytningen, helst med et glimt ind i en ny verden eller opfattelse, men det skal ikke være tungt og uoverstigeligt, derfor er afsnittene korte – 7-12 minutter.

Tre stærke stemmer

I podcastens tre første afsnit er der medvirken fra handicapaktivist og debattør, Sarah Gleerup, forfatter Ditte Guldbrand og børnevært, Fadumo Mahamed Abdella.

Uddrag fra podcasten med Sarah Glerup:

”Det er jo dybest set absurd at sige, at handicapområdet eller det specialiserede socialområde tager penge fra folkeskolen, fordi så siger man også, at mennesker med handicap går ikke folkeskolen og det er jo noget vrøvl (…) mennesker med handicap er også børn, og vi går også i folkeskolen og er også ældre. Vi får også børn og har også børn i daginstitutioner. Det glemmer man, når man laver de her kasseopdelinger, og de kasseopdelinger kan sproget godt være med til at forstærke”

og

”(..) Men jeg kan også med alderen synes, at det nogen gange er lidt mindre vigtigt hvilke ord, vi bruger, og mere vigtigt hvordan vi handler. Jeg vil meget hellere have, at jeg kommer til en biograf, og der er en rampe eller en lift og der så står, at den er til ”handicappede” end at der ikke er en rampe eller en lift og så der bliver brugt de rigtige ord. Jeg har set mange politikere i de senere år bruge det rigtige sprog, men samtidig lave helt forfærdelige ting handicappolitisk”

Find podcast

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk