Prioritering af medicin til debat

Gitte Dreier Jacobsen

21. jun 2018

Med Medicinrådets afgørelse om at sige nej til to præparater har der i praksis vist sig en række udfordringer og dilemmaer. De udfordringer og dilemmaer dannede grundlag for en større debat på Folkemødet med folketingspolitikere, Danske Regioner, Medicinrådet og repræsentanter for patienterne.

Er Medicinrådets metode til at vurdere medicin for uklar? Har medicinrådet i deres afvisning af medicin taget højde for, at der ikke findes andre behandlingsmuligheder? Har lægerne stadig fri ordinationsret, når Medicinrådet vender tommeltotten ned til den medicin, lægerne ønsker at behandle deres patienter med? Hvem skal have, og hvem skal ikke have? Er det faglige beslutninger, som medicinrådet træffer – eller er det politiske?

Spørgsmålene var mange, stemningen intens, og løfterne ikke til at tage fejl af.

Se debatten herunder.

Se debat på Folkemødet 2018:

Debatpanel:
Jane Heitmann, sundhedsordfører for Venstre
Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokratiet
Jeppe Jakobsen, MF Dansk Folkeparti
Ulla Astman, næstformand Danske Regioner
Jørgen Schøler Kristensen, formand for Medicinrådet
Morten Freil, direktør i Danske Patienter
Lisbeth Koed Doktor, formand for Muskelsvindfonden.

Læs også artiklen i Sundhedspolitisk Tidsskrift på baggrund af debatten på Bornholm: Bombe under debatmøde: Politisk enighed om, at lægerne har ret til at ordinere Spinraza

Og artiklen i Sundhedspolitisk Tidsskrift om det brev, sundhedsministeren har sendt til regionerne i Danmark:  Sundhedsminister banker regioner på plads i brev

Kristian Lunds kommentar “Sundhedspolitikere går til kamp for Spiinraza”

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk