Grøn er endelig tilbage: Tessa og Carpark North er de første navne på plakaten

Redaktionen

31. mar 2022

Efter to års tvungen pause vender Grøn tilbage for fuld styrke. De to første navne på årets koncertturné bliver rapdronningen og Grøn-debutant Tessa og det legendariske rockband Carpark North. Grøn 2022 drager rundt til otte danske byer, og det hele starter den 21. juli på Amager

Grøn er tilbage! Efter to års afsavn er hele Danmarks sommerturné på landevejen igen. Det har været hårdt at undvære de grønne sommerkoncerter i to år – både for publikum og for Muskelsvindfonden og Tuborg, der har Grøn som sit store, fælles kulturelle anker.

Derfor udløser det ekstra stor fryd, at Grøn nu endelig vender tilbage, og i dag kan de to første navne offentliggøres: Det drejer sig om Tessa og Carpark North – to navne fra hver sin ende af den musikalske skala.

Tessa har Grøn debut

Tessa er med på Grøn for allerførste gang. Hun glæder sig:

“Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme med på min første Grøn tour nogensinde! Jeg har selv været til mange Grøn koncerter som publikum, så jeg glæder mig for vildt til, at jeg selv skal stå på scenen. Jeg lover jer det vildeste show! Jeg elsker Grøn for, at der er ‘Plads til forskelle’, hvor hverken musik eller publikummer skal passe ind i en bestemt boks – jeg minder jo heller ikke selv om nogen andre i musikbranchen, og derfor bliver det bare ekstra fedt, at rejse rundt i Danmark med det budskab i ryggen!”

Tessa er Danmarks nye rapdronning, og hun slog igennem i 2019. Det der startede med et par videoer på Instagram, blev hurtigt til en kontrakt med Universal Music og en debutkoncert på Roskilde Festival. Siden da har hun haft mere end 175 millioner streams på tværs af musiktjenesterne, og ikke mindst hittet ”Ben” har hægtet sig fast i danskernes øregange.

Carpark North er med for femte gang

Modsat Tessa har Carpark North været med på Grøn fire gange før – både i 2003, 2010, 2013 og i 2019. De var også en del af Nik & Jays show i 2014, ligesom de også var blandt artisterne, der deltog på Grønnere Grøn – de intime havefester, der opstod under corona-nedlukningen i sommeren 2020. Der er med andre ord tale om ægte ”Grøn veteraner”, som ved, hvad der er at glæde sig til. Carpark North udtaler:

“Det bliver så fedt at vende tilbage til Grøn, og vi er tre gutter, der virkelig glæder os til at spille store, udendørs koncerter igen for et live publikum. Vi kommer med vores største hits og et eksklusivt show, så publikum kan godt glæde sig! Vi elsker at spille Grøn, fordi det er en fest, hvor vi i vores forskellighed bliver til mere, end vi ville være hver for sig! Det er ren kærlighed”

Carpark North har været fast inventar på den danske musikscene i to årtier, og bandet har vundet et utal af priser i løbet af karrieren. Det gælder bl.a. prisen for Årets hiti 2003 ved P3 Guld, som de modtog for ”Transparent & Glasslike”, og Årets nye navn ved GAFFA Prisen i samme år. De har udsendt seks albums, senest ”Hope”, som udkom i 2017.

Stort behov for at mødes om musik, fest og hygge

Lettelsen er stor hos både Tuborg og Muskelsvindfonden, hvor man glæder man sig over endelig at kunne gennemføre Grøn i den form, som publikum kender og elsker.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, udtaler:

Vi er enormt glade for, at vi endelig kan byde både publikum, frivillige og artister velkommen tilbage på Grøn. Efter de seneste to år er der i dén grad behov for at mødes om musik, fest og hygge i det danske sommerland. Vi lover masser af fantastisk Grøn-stemning og et enestående line-up.”

Christopher Bak Billing, sponsordirektør hos Carlsberg Danmark, udtaler:

Vi har virkelig savnet fællesskabet på Grøn, så det er en stor fornøjelse, at vi langt om længe kan tage på tour med den grønne karavane, sådan som vi plejer. Vi glæder os til nogle suveræne sommerdage og aftener – og ikke mindst til at skåle i en kold fadøl.”

Tourplan2022:

21. juli: Amager
22. juli: Kolding
23. juli: Aarhus
24.juli: Aalborg
28.juli: Esbjerg
29 juli: Odense
30. juli: Næstved
31. juli: Valby

Om Grøn

I snart fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2021 kæmpede arrangørerne bag Grøn til det sidste for at afvikle en skræddersyet koncert-model med sektionsopdelinger af pladsen og en længere turplan end normalt for at kunne huse publikum – men planerne blev til sidst aflyst på grund af Covid-19. Tuborg og Muskelsvindfonden melder klar til 2022 og glæder sig til endnu en gang at lave Grøn i hele Danmark.

Køb billet til Grøn her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk