Kommunen skal ikke håndhæve arbejdstidsregler i en BPA-ordning

Kommunikationsafdelingen

16. jun 2014

Kommunen er nemlig ikke arbejdsgiver, siger socialministeren.

Som svar på et spørgsmål i Folketinget fra folketingsmedlem Stine Brix har socialminister Manu Sareen svaret, at en kommune ikke har pligt til at sikre overholdelse af arbejdstidsreglerne for hjælpere, der arbejder i en BPA-ordning.

Det betyder naturligvis ikke, at man som arbejdsgiver kan bryde denne eller andre love, men det er i hvert fald ikke kommunen, der skal påse, at man overholder loven.

Forud for svaret indhentede socialministeren en udtalelse fra Arbejdstilsynet, og Arbejdstilsynet begrunder sin holdning med, at det er enten borgeren, en nærtstående, en forening eller en privat virksomhed, men aldrig kommunen, der er arbejdsgiver, og det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for at loven overholdes.

Svaret fra socialminister Manu Sareen kan læses ved at klikke her.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk