2010

Sundhedsstyrelsen: RCFM er et højt specialiseret hospital

RehabiliteringsCenter For Muskelsvind bliver, af Sundhedsstyrelsen, udnævnt til et højt specialiseret hospital for neuromuskulær rehabilitering.

2010

2012

Politik: Nej, det er ikke hjemmehjælp

Ankestyrelsen slår fast, at kommunerne ikke kan slippe afsted med at udmåle hjælpeordningen som hjemmehjælp. Hjælpeordningen er og bliver en fleksibel hjælp, som skal sikre mennesker med handicap et selvstændigt liv.

2012

2014

Musholm udvider

Første spadestik tages til den længe ventede udvidelse og færdiggørelse af Musholm.

2014

2015

Stjerner åbner Musholm

Stor indvielsesfest for det nye Musholm, med ny multihal, restaurant, fitnessrum og flere boliger.

2015

2016

Evald træder tilbage

Evald Krog stopper som formand, og Lisbeth Koed Doktor bliver ny formand.

2016

2016

Suspekt fortolker Plads til Forskelle visionen på t-shirt fra Hummel

Overskuddet fra salget af t-shirt går til Plads til forskelle-prisen, som Muskelsvindfonden uddeler for første gang. Formålet er at skabe opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, som gør en forskel. Prisen overrækkes til Fundamentet i Aarhus, som hjælper unge og ældre socialt udsatte.

2016

2016

Verdens mest tilgængelige feriecenter

Musholm bliver kåret som det mest tilgængelige feriecenter af The International Association of Universal Design. Prisen hentes i Japan. Året efter hædres Musholm for at være Verdens bedste sportsbyggeri af både Den Internationale Olympiske Komité og Den Internationale Paralympiske Komité.

2016

2018

Muskelsvindfonden på Folkemødet

Muskelsvindfonden deltager for anden gang på Folkemødet på Bornholm med stor debat om medicin og Pærfekt Gin og Croquis. Begge dele bliver pubikumsuccesser - og Muskelsvindfonden arrangerer stadig Pærfekt Gin og Croquis

2018

2019

Ny formand i Muskelsvindfonden

Simon Toftgaard Jespersen på 29 år, bliver valgt som formand for Muskelsvindfonden.

2019

2020

Det digitale corona-år

Muskelsvindfondens medlemsaktiviteter afvikles digitalt pga. coronapandemien, og RCFM tilbyder virtuel rehabilitering. Tiltag som formandens karantæne-tv, webinarer om kærlighed, sex, usynligt handicap og andet samt online-bingo bliver en del af Muskelsvindfondens digitale aktiviteter.

2020

2020

Grøn bliver grønnere

Danmarks største liveevent: Efter aflysningen af Grøn pga. COVID-19 beslutter Muskelsvindfonden i samarbejde med Tuborg, at lade livemusikken flytte hjem i danskernes private haver sin en gave. Eventet får titlen Grønnere Grøn.

2020

2020

Afsked med Evald Krog

Muskelsvindfondens stifter, Evald Krog, dør. Mindehøjtideligheden og begravelsen foregår med den nærmeste familie pga. corona-restriktioner. Evald Krogs forældre fik i sin tid den triste besked af lægerne, at deres lille dreng nok ville dø af muskelsvind som 4-årig. Det skulle vise sig, at præcision ikke var en af knægtens spidskompetencer, så Vorherre blev sat på venteliste. Evald havde nemlig et liv, der skulle leves, og det skulle leves eftertrykkeligt og tage sin tid.

2020

2021

Læger spidsen pennen

Læger spidser pennen 20 neurologer og forskere er samlet på Musholm for at indlede arbejdet med en national plan på muskelsvindområdet.

2021

2021

Penge til handicapområdet

Læger spidser pennen 20 neurologer og forskere er samlet på Musholm for at indlede arbejdet med en national plan på muskelsvindområdet.

2021

2021

En magisk juleforestilling

Cirkus Jul får premiere. I forestillingen, der er udviklet i samarbejde med Aarhus Teater og Saxo, kombineres kendte børnebogsuniverser med teater, sang og dans i et magisk juleshow.

2021

2022

Ny udgivelse

Carpark North, Tessa, Andreas Odbjerg og Suspekt spiller koncert på Musholm, da Muskelsvindfonden fejrer 50-års jubilæum. Foreningen udgiver også en jubilæumsbog med støtte fra Merrild, Tuborg og Bjerregaard Sikkerhed.

2022

2023

Grøn fylder 40

I år kan Muskelsvindfonden og Tuborg fejre 40 år med Grøn, hvor vi har skabt sommerminder og gode oplevelser sammen med danskerne; hele tiden med det gode formål om at skabe plads til forskelle i samfundet for øje. Det vil blive markeret hele året og kulminerer med sommerens traditionelle koncertkaravane, som for første gang begynder i Tårnby den 20. juli. Tak til Tuborg

2023

1970 og 1980'erne

Se tidslinjen

Find tidslinje

1990'erne og 2000érne

Se tidslinjen

Find den her

Se fuld tidslinje

Her kan finder du hele tidslinjen i pdf

Fuld tidslinje

Jubilæumsbog

Find Muskelsvindfondens illustrative jubilæumsbog fra 2022

Find den her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk