Senior

Vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at finde rundt i paragrafferne. Først vælger du livsfase i fanebladet i det rosa felt foroven, altså hvor du er i livet, og bagefter finder den problemstilling, som passer til dig.

Praktisk hjælp og ledsagelse

Forestil dig, at du ikke kan komme på toilettet, når du skal. At du ikke kan komme i biografen eller til koncert, så du må blive hjemme, mens alle dine venner tager afsted. Eller at du ikke kan få et job, fordi du mangler hjælp til at komme til og fra arbejdspladsen. 

En hjælperordning er for mange med fysiske handicap afgørende for, at dagligdagen fungerer, men desværre oplever Muskelsvindfonden, at flere og flere ikke får en hjælperordning på grund af besparelser i kommunerne. Og andre får frataget eller begrænset deres hjælperordning.

Find link til vores løsninger herunder

Muskelsvindfonden kæmper for at sikre den rette hjælp til mennesker, som har behovet. Og vi har løsningerne der, hvor systemet eller loven ikke fungerer. De løsninger kan du se på denne side, hvor vi har samlet vores løsninger.

Herunder kan du få et udførligt overblik over alle de paragraffer og regler, som gør sig gældende, når man skal samarbejde med kommunen. I denne funktion kan du også læse om anden form for praktisk hjælp så som ledsagerordning og hjemmehjælp.

Fritid

Muskelsvindfonden modtager jævnligt henvendelser om reglerne for dækning af udgifter til blandt andet e-kørestolsfodbold, el-hockey og lignende for voksne med handicap.

Bolig