Ung

Som ung kan man tumle med mange problematikker, og det kan ofte virke uoverskueligt blot at finde ud af, hvad man har behov for at vide. Her kan vi guide dig igennem nogle af de mange spørgsmål, du måske har.

Eksempelvis hvad der er godt at tage højde for, når du skal flytte hjemmefra? Hvad med din økonomi? Og hvad kan du forvente af hjælp i klubben? Vælg din livsfase i menuen foroven ved at swipe til venstre og fold ud forneden.

På vej til 18

Når du er på vej til at pakke flyttekaserne og slå teltpælene i et sted væk fra mor og far, så er det godt at pakke lidt paragraffer med i kufferten, hvis du har et handicap. I hvert fald er det godt at vide, hvilke muligheder, du har.

Hos Muskelsvindfonden kæmper vi for dig, så du har de bedste vilkår for et aktivt liv på lige vilkår med mennesker, som ikke har et fysisk handicap.

Eksempelvis er det efter flere års kamp endelig lykkedes at få indført en lovændring, som sikrer, at du bedre kan gå fra at være ung under 18 år til voksen handicapområdet, når du fylder 18 år.

Tidligere sager har vist, at det er en lang og besværlig proces, hvor unge ofte kommer i klemme. Politikerne har nu sikret en bedre overgang fra børne- til voksen-handicapområdet for unge. Kommunerne skal fremover begynde at se på din sag allerede, når du fylder 16 år. Så kan alt nå at falde på plads.

Formålet er, at du ikke kommer i klemme eller står uden tilstrækkelig hjælp, når du fylder 18 år.

Du kan også hente gode råd fra andre unge i samme situation som dig. Du kan finde vores fællesskaber for børn og unge her.

Hos RehabiliteringsCenter for Muskelsvind kan du finde generelt råd og vejledning her.

Praktisk hjælp og ledsagelse

Forestil dig, at du ikke kan komme på toilettet, når du skal. At du ikke kan komme i biografen eller til koncert, så du må blive hjemme, mens alle dine venner tager afsted. Eller at du ikke kan få et job, fordi du mangler hjælp til at komme til og fra arbejdspladsen. 

En hjælperordning er for mange med fysiske handicap afgørende for, at dagligdagen fungerer, men desværre oplever Muskelsvindfonden, at flere og flere ikke får en hjælperordning på grund af besparelser i kommunerne. Og andre får frataget eller begrænset deres hjælperordning.

Find link til vores løsninger herunder

Muskelsvindfonden kæmper for at sikre den rette hjælp til mennesker, som har behovet. Og vi har løsningerne der, hvor systemet eller loven ikke fungerer. De løsninger kan du se på denne side, hvor vi har samlet vores løsninger.

Herunder kan du få et udførligt overblik over alle de paragraffer og regler, som gør sig gældende, når man skal samarbejde med kommunen. I denne funktion kan du også læse om anden form for praktisk hjælp så som ledsagerordning og hjemmehjælp.

Hjælpemidler, boligindretning og bil

Når du har en funktionsnedsættelse, kan du have behov for forskellige hjælpemiddel til afhjælpe nogle af de udfordringer, som du kan stå overfor i din hverdag og samtidig kan hjælpemidlerne være med til at sikre, at du kan føre et så selvstændigt liv som muligt 
Du vil også kunne have behov for forskellige ændringer i din bolig for at sikre, at du har de bedste rammer til at kunne komme rundt og færdes frit i dit hjem på trods af din funktionsnedsættelse.   
 

Fritid

Muskelsvindfonden modtager jævnligt henvendelser om reglerne for dækning af udgifter til blandt andet e-kørestolsfodbold, el-hockey og lignende for voksne med handicap.

Uddannelse

Vi oplever i dag, at forældre til børn med muskelsvind bliver udfordret i forhold til fleksibilitet i hverdagen, at sygefravær ikke kompenseres, og at unge afgangselever blev stillet ringere end sine klassekammerater. Den lov fik vi ændret. Andre steder kæmper vi stadig. Læs mere herunder

Kontakt os i politisk afdeling